LEIE OG PRISER

Lakselv Vandrerhjem, Karalaks 20©15

VELKOMMEN TIL KARALAKS!

LAKSELV VANDRERHJEM

KARALAKS LEIRSTED

 

Vi kan tilby rimelig overnatting. For oppdaterte priser, trykk bildet:

 

 

 

 

 

 

For å booke via vandrerhjemmet/hihostel, trykk på ikonet øverst på hjemmesiden.

 

Vi gir 10% rabatt til medlemmer av hostelling international, samt til fiskere som har kort i Lakselva. Vi gir også rabatt på grupper (over 15 personer), ta kontakt for mer info.

 

telefon: +47 90745342

e-mail: lakselv@hihostels.no

 

 

 

Kart

BELIGGENHET

 

Karalaks ligger i Porsanger Kommune midt i Finnmark, ca. 7 km fra Lakselv sentrum og 2 km fra E6.

Vandrerhjemmet og leirstedet ligger i et vakkert naturområde, bare en dagstur fra Nordkapp. Det er ca. 15 km til verdens nordligste nasjonalpark, Stabbursdalen. Her finner du verdens nordligste furuskog og flotte dolomittformasjoner i naturen. Nord-Europas tredje største canyon ligger bare 40 km fra Karalaks. Det er mange fine ørretvann og tre store lakseelver i kommunen. Du kan også høste bær rett ved Karalaks.

 

GPS: N 70.018681° E 24.975958°

OPPLEVELSER

Karalaks ligger midt i et område med mange fiskevann som besitter både ørret og røye. Lakselva med storlaksen ligger kun 2 km fra Karalaks (www.lakselva.no), og lakseelvene Børselva og Stabburselva ligger henholdsvis 45 og 20 km unna. Du kan også jakte på rype i området, og for annen innhøsting har vi mye bær; multebær, blåbær, tyttebær og krøkebær. Karalaks har kanoer til utleie og en robåt som du kan benytte på Trekantvannet rett nedenfor leirstedet. Det er godt brukte turstier rundt Karalaks som er enkle å gå. Stedet er fredelig og skjermet, uten trafikklarm og andre forstyrrelser.

Som nevnt ligger Nordkapp og Hammerfest kun en liten kjøretur unna. 20 km på vei mot Nordkapp finner du verdens nordligste nasjonalpark, Stabbursdalen (www.stabbursnes.no), med mange flotte naturopplevelser. Her renner også Stabburselva med mye god laks. Et lite stykke til mot Nordkapp, kan du ta en liten spasertur for å se de flotte dolomittformasjonene i Trollholmsund, Kolvik (www.stabbursnes.no). På den andre siden av Porsangerfjorden, ligger Børselv, 45 km fra Lakselv (www.borselva.com). Her kan du også fiske etter laks, og du kan få stå i Nord-Europas tredje største canyon. Kvænsk institutt ligger også i Børselv, og tilbyr innsikt i vår arv etter innvandrerne fra Torneodalen i Finland (www.kvenskinstitutt.no). Vender du nesen sørover når du er på Karalaks, kommer du etter 70 km til Karasjok. Da befinner du deg i samenes ‘hovedstad’, og kan besøke Sapmi park for å se hvordan tradisjonelle samer lever (www.visitsapmi.no). Du kan også besøke Sametinget, et veldig spesielt byggverk. I Karasjok tilbyr ulike aktører opplevelser med eller uten guide (www.visitnorway.no).

 

NORDKAPP

Karalaks er et godt utgangspunkt som overnattingssted for din tur til kjente steder som Nordkapp, Hammerfest og Karasjok. Nordkapp ligger omtrent 200 km nord for Lakselv, Hammerfest 150 km nord, og Karasjok 70 km sør for Lakselv.